Επαγγελματική εμπειρία – Επιμορφωτικό έργο
2000-σήμερα
Έλαβα μέρος με ομιλίες μου σε επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργάνωσαν σχολικοί σύμβουλοι περιφερειών Προσχολικής Αγωγής των νομών Λαρίσης, Βοιωτίας, Αργολίδας και της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής με θέμα «Οι φυσικές επιστήμες στο νηπιαγωγείο».
1998 – 2000
Υπήρξα υπεύθυνος του θεματικού πεδίου «Παιδαγωγικά επαγγέλματα και εκπαίδευση εκπαιδευτών» του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης «Μέντωρ Εκπαιδευτική» που εδρεύει στην Πάτρα.
1997 – 1999
Υπήρξα μέλος της Θεματικής Επιτροπής Φυσικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για την Αναδιατύπωση και Εκσυγχρονισμό του προγράμματος Σπουδών Φυσικών Επιστημών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΦΕΚ 631/28-7-1997 αριθμ. 1912).
1997
Ανέλαβα τη διοργάνωση, είχα την επιστημονική ευθύνη και δίδαξα στο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών «Μοντέλα Πειραματικής Διδασκαλίας της Φυσικής» (διάρκεια 50 ωρών), στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Εκπαίδευση και την Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση (ΕΠΕΑΕΚ), με στόχο την κατάρτιση και εξειδίκευση εν ενεργεία εκπαιδευτικών ΜΕ – φυσικών σε θέματα Πειραματικής Διδασκαλίας των φυσικών επιστημών.
1996
Στα πλαίσια του προγράμματος κατάρτισης του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου «Tints – Training in New Technologies and Science» (διάρκεια 45 ωρών) που διοργανώθηκε από το Κέντρο Εκπαιδευτικής Κατάρτισης «Μέντωρ Εκπαιδευτική» που εδρεύει στην Πάτρα δίδαξα σε αδιόριστους εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγείου την ενότητα «Διδακτικές δραστηριότητες και Εκπαιδευτική Τεχνολογία στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών: Η περίπτωση των Καθοδηγούμενων Εφαρμογών».
1993 – σήμερα
Έχω προσκληθεί να διδάξω θέματα σχετικά με τη Διδακτική και διδασκαλία των φυσικών επιστημών στα παρακάτω ταχύρυθμα Επιμορφωτικά Σεμινάρια των Περιφερειακών Επιμορφωτικών Κέντρων (Π.Ε.Κ.) και άλλων φορέων εκπαίδευσης (Δήμων, Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης).
Ανέλαβα τη διοργάνωση, είχα την επιστημονική ευθύνη και δίδαξα στο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών «Πειραματική Διδασκαλία της Φυσικής» (διάρκεια 100 ωρών), που χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, με στόχο την κατάρτιση και εξειδίκευση αδιόριστων εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης – φυσικών σε θέματα Πειραματικής Διδασκαλίας των φυσικών επιστημών και χρήσης άλλων Eποπτικών Mέσων Διδασκαλίας.